Сучасні технології зниження солодкого десерту - Левкун, Катерина Юріївна; Польовик, Володимир Вікторович; Бондар, Наталія Петрівна; Корецька, Ірина Львівна (My University, 2017)
Солодкі страви та десерти традиційно користуються великим попитом у населення, проте вони є висококалорійними виробами і мають дещо незбалансований склад основних складових, що в основному, спричинено високим вмістом жирів та вуглеводів і відносно низьким вмістом харчових волокон, вітамінів, тощо. Причиною тому є використання для їх виготовлення сировини, такої як рафінований цукор, жири, молочні продукти, яйця. Саме тому солодкі страви та десерти є перспективними об’єктами для створення спеціальних продуктів оздоровчого призначення, збагачених на необхідні для організму людини речовини. Sweet dishes and desserts have traditionally been in high demand on the population, but they are high-calorie products and have somewhat unbalanced composition of the main ingredients, which is mainly due to high levels of fats and carbohydrates and a relatively low content of dietary fiber, vitamins, and the like. The reason for this is the use of raw materials for their preparation, such as refined sugar, fats, dairy products, and eggs. That is why sweet dishes and desserts are promising objects for the creation of special health-improving products that are enriched with the substances essential for human organ- ism.
Keywords: десерти; desserts; харчування; food; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; кафедра готельно-ресторанної справи