Підхід «Розумних парадигм» для створення бази знань морфології польської мови - Костіков, Микола Павлович (My University, 2013)
У статті аналізуються сучасні підходи до формалізації морфології польської мови та можливості їх використання при створенні електронних засобів навчання іноземних мов. Розглядаються особливості моделювання мови з допомогою так званих «розумних парадигм». The article is concerned with modern approaches to Polish morphology formalization and possibilities of using them for creating computer-aided language learning software. Language modeling with «smart paradigms» is analyzed.
Keywords: електронні засоби навчання; моделювання мови; база знань; граматика; експертні системи; knowledge base; language model; CALL; e-learning; expert systems; grammar; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки