Макаронні вироби (Патент на корисну модель № 44120) - Юрчак, Віра Гаврилівна; Паливода, Світлана Дмитрівна (My University, 2009)
Макаронні вироби виготовляють з пшеничного хлібопекарського борошна, води та добавки, яка містить суміш камеді гуара, емульгатора Естер П або тригліцериду стеаринової кислоти, або сорбату тристеарату, або моностеарату гліцерину при співвідношенні 0,1 – 0,3 до 0,2 – 0,7. Технічний результат полягає у поліпшенні структури та варильних властивостей макаронних виробів у разі перероблення хлібопекарського борошна. Macaroni products are made from wheat flour, water and additive, that consist of mixture of guar gum, emulsifier Эстер П or triglyceride of the stearin acid, or sorbat tristearate, or monostearate glycerin in correlation 0,1 – 0,3 до 0,2 ‒ 0,7. The technical result consists in increasing the structure and cooking properties of the macaroni products in case of wheat flour processing.
Keywords: макаронні вироби; хлібопекарське борошно; камеді; емульгатор; якість; macaroni products; wheat flour; gums; emulsifier; quality; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів