Юрчак, Віра ГаврилівнаПаливода, Світлана Дмитрівна2014-06-122014-06-122009Патент 44120 UA, МПК А 23 L 1/16 (2009). Макаронні вироби / Юрчак В. Г., Паливода С. Д.; заявник Національний університет харчових технологій. ‒ № u 2009 01153 ; заявл. 13.02.2009 ; опубл. 25.09 2009, Бюл. № 18, 2009 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/14978Макаронні вироби виготовляють з пшеничного хлібопекарського борошна, води та добавки, яка містить суміш камеді гуара, емульгатора Естер П або тригліцериду стеаринової кислоти, або сорбату тристеарату, або моностеарату гліцерину при співвідношенні 0,1 – 0,3 до 0,2 – 0,7. Технічний результат полягає у поліпшенні структури та варильних властивостей макаронних виробів у разі перероблення хлібопекарського борошна. Macaroni products are made from wheat flour, water and additive, that consist of mixture of guar gum, emulsifier Эстер П or triglyceride of the stearin acid, or sorbat tristearate, or monostearate glycerin in correlation 0,1 – 0,3 до 0,2 ‒ 0,7. The technical result consists in increasing the structure and cooking properties of the macaroni products in case of wheat flour processing.uk-UKмакаронні виробихлібопекарське борошнокамедіемульгаторякістьmacaroni productswheat flourgumsemulsifierqualityкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівМакаронні вироби (Патент на корисну модель № 44120)Other