Nutritional and biological value of dried champignon powders - Simahina, Galina; Naumenko, Nataliia; Bazhay-Zhezherun, Svitlana; Kaminska (Halapsina), Svitlana (My University, 2022)
One of the main tendencies of food industry development is the procession and utilization of cultivated mushrooms, prevalently in the shape of powdery half products. The objectives of this article are to evaluate their consumer properties in the indices of quality and safety. Одна з основних сучасних тенденцій розвитку харчової промисловості – виробництво та використання культивованих грибів, переважно у вигляді порошкоподібних напівфабрикатів. Мета дослідження – оцінити їхні споживчі властивості за показниками якості та безпеки.
Keywords: кафедра технології оздоровчих продуктів; печериці; амінокислоти; білки; напівфабрикати; безпека; champignons; amino acids; proteins; half products; safety; кафедра іноземних мов професійного спрямування