Спосіб виробництва сироваткового сиру з харчовими волокнами (Патент на корисну модель № 147379) - Савченко, Олександр Аркадійович; Грек, Олена Вікторівна; Овсієнко, Кіра Володимирівна; Тимчук, Алла Вікторівна; Онопрійчук, Олена Олександрівна; Очколяс, Олена Миколаївна (My University, 2021)
Спосіб виробництва сироваткового сиру з харчовими волокнами включає згущення, введення вершків, структуроутворення, додавання рослинних компонентів з харчовими волокнами, перемішування та охолодження, фасування, витримку продукту. Після згущення вводять вершки, а під час структуроутворення додають клітковину з насіння кунжуту. The method of production of whey cheese with dietary fibers includes thickening, introduction of cream, structure formation, addition of plant components with dietary fibers, mixing and cooling, packaging, aging of the product. After thickening, cream is introduced, and during structure formation, fiber from sesame seeds is added.
Keywords: сироватковий сир; whey cheese; харчові волокна; dietary fiber; формування структури; structure formation; клітковина з насіння кунжуту; fiber from sesame seeds; кафедра технології молока і молочних продуктів