Бережна, Оксана ПавлівнаМахинько, Валерій Миколайович2016-12-062016-12-062016Бережна, О. П. Вибір рослинних добавок для високобілкових хлібобулочних виробів / О. П. Бережна, В. М. Махинько // «Технологічні аспекти підвищення конкурентоспроможності хліба і хлібобулочних виробів» та «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі» : матеріали міжнародних науково-практичних конференцій. – К. : НУХТ, 2016. – С. 38-39.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24630Люди, що мають підвищені білкові потреби (працівники IV категорії інтенсивності праці, спортсмени силових видів спорту тощо), повинні споживати щодня не менше 48 г рослинного білка. Для них розроблено хліб на основі ізоляту соєвого білка та сухої пшеничної клейковини. Однак засвоєння підвищених кількостей білка може бути ускладнено. Пропонується використовувати рослинні добавки, що покращують роботу кишково-шлункового тракту. People who have higher protein needs (employees category IV labor intensity, athletes of strength sports), you should consume daily at least 48 grams of vegetable protein. For them, developed a bread based on soy protein isolate and dry wheat gluten. However, the absorption of increased amounts of protein can be difficult. It is proposed to use a herbal supplements which improve the functioning of the gastrointestinal tract.uk-UKхліббілокамінокислотиспортзасвоєнняbreadproteinamino acidsportsuptakeкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівВибір рослинних добавок для високобілкових хлібобулочних виробівThesis