Перспективи використання порошків гарбуза та топінамбура при виробництві паштетів - Примачик, Євгенія Анатоліївна; Стеценко, Наталія Олександрівна (My University, 2014)
При розробленні паштету оздоровчого призначення запропоновано внесення до його рецептури овочевих наповнювачів – порошків з гарбуза та топінамбуру в кількості 3 %. Розроблений продукт має високу харчову і біологічну цінність, а завдяки пребіотичним властивостям може бути віднесений до категорії продуктів оздоровчого призначення. In the development of a health improvement patch, it is proposed to add vegetable fillers to its formulation - powder from pumpkin and artichoke in the amount of 3%. The product developed has a high nutritional and biological value, and due to its prebiotic properties, it can be classified as a category of health-improving products.
Keywords: паштет печінковий; гарбуз; топінамбур; оздоровчий харчовий продукт; pate; pumpkin; Jerusalem artichoke; healthy food product; кафедра технології оздоровчих продуктів