Гранулятор (Патент № 24775 А) - Некоз, Олександр Іванович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Некоз, Сергій Олександрович; Штефан, Євгеній Васильович (Укрпатент, 1998)
Розташування натискних роликів ззовні матриці дає можливість збільшити їх кількість (не менше 4 - х) через те, що при цьому відсутній фактор обмеженості внутрішнього об'єму матриць. А збільшення кількості натискних роликів забезпечує підвищення продуктивності гранулятора. Завдяки розташуванню натискних роликів ззовні матриці, конічні вхідні частини отворів розташовані з боку зовнішнього діаметра матриці, який значно більший, ніж внутрішній. Це дає можливість збільшити кількість отворів в матриці, що також забезпечує підвищення продуктивності гранулятора. The location of the pressure roller from outside the matrix can increase their number (at least 4 - x) due to the fact that this is not a limiting factor in the internal volume of the matrix. An increase in the number of pressure roller enhances the productivity of the granulator. Due to the location push clips from the outside of the matrix, the conical part of the entrance holes are located on the outside diameter of the matrix, which is much larger than the inner. This makes it possible to increase the number of holes in the matrix, as enhances the productivity of the granulator.
Keywords: гранулятор; granulator; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв