Міщенко, Олексій СеменовичОлійник, Світлана Іванівна2023-06-082023-06-082023Міщенко, О. С. Впровадження національного стандарту на спирт етиловий питний / О. С. Міщенко, С. І. Олійник // Наукові праці ДНУ «УкрНДІспиртбіопрод»: «Біотехнології продовольчих продуктів: проблеми і перспективи». – 2023. – С. 46-51.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40753У статті наведено результати розроблення та впровадження національного стандарту на спирт питний. Високий рівень розвитку спиртової промисловості України дає можливість виробляти високоякісний етиловий ректифікований спирт та широке різноманіття спиртовмісних продуктів з крохмале- та цукровмісної сировини, в тому числі спирт питний. Тому своєчасна розробка та впровадження відповідної нормативної документації з технічних умов є необхідною для контролю якості продукції підприємств промисловості. The article presents the results of the development and implementation of the national standard for potable alcohol. The high level of development of the Ukrainian alcohol industry makes it possible to produce high-quality ethyl rectified alcohol and a wide variety of alcohol-containing products from starch- and sugar-containing raw materials. Therefore, the timely development and implementation of the appropriate normative documentation on technical conditions is necessary for the quality control of the products of industrial enterprises.otherкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваспирт етиловий питнийethyl drinkable alcoholспирт етиловий ретифікованийrectified ethyl alcoholметоди випробовуванняtesting methodsтехнічні умовиspecificationsпоказники якостіquality indicatorsВпровадження національного стандарту на спирт етиловий питнийArticle