Сучасні тенденції розвитку ринку консервів із підвищеним вмістом цукру - Філіпішина, Дар'я Євгенівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович (My University, 2024)
Протягом останніх десяти років українські споживачі демонструють зростаючий інтерес до здорового харчування. Споживання продуктів з високим вмістом цукру поступово знижується, адже споживачі віддають перевагу натуральним продуктам з мінімальним вмістом добавок. Якщо порівняти з початком 2010-х років, коли попит на традиційні консерви з високим вмістом цукру був домінуючим, то сьогодні значно зросла популярність продуктів зі зниженим вмістом цукру або на основі натуральних підсолоджувачів, таких як стевія або фруктоза. За даними досліджень ринку, з 2018 року споживання консервованих продуктів з меншим вмістом цукру зросло на 15%.

Over the past decade, Ukrainian consumers have shown a growing interest in healthy eating. The consumption of products with a high sugar content has been gradually decreasing, as consumers prefer natural products with minimal additives. Compared to the early 2010s, when the demand for traditional canned food with a high sugar content was dominant, today the popularity of products with a reduced sugar content or based on natural sweeteners, such as stevia or fructose, has increased significantly.
Keywords: рослинна сировина; фрукти; харчові продукти; кафедра технології консервування; food industry; vegetable raw materials; fruits; food products