Крижова (Венглюк), Юлія ПетрівнаАнтонюк, Марія МиколаївнаГаленко, Олег ОлександровичКорзун, Віталій Наумович2013-02-142013-02-142010Технологія виробництва котлет профілактичного призначення з водоростями цистозіра чорноморська та фукус / Ю. П. Крижова, М. М. Антонюк, О. О. Галенко, В. Н. Корзун // Харчова промисловість. – 2010.– № 9. – С. 16-20.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6293Розроблено рецептури січених напівфабрикатів профілактичного призначення, зокрема котлет, з водоростями цистозіра чорноморська та фукус, визначено спосіб підготовки та умови внесення водоростей у фарш, а також втрати йоду та селен у при різній термічній обробці (смаженні та приготуванні на пару) з метою визначення вмісту вказаних мікроелементів в готових виробах. The recipes of chopped semi-finished products of preventive prescribing, particulary cutlets, with water-plants of the Black Sea and focus were developed, the way of preparation and conditions of putting of water-plants into mince and also losses of iodine and selenium under different thermal processing (roasting and preparing on steam) with the purpose of content definition of stated microelements in ready articles were determined.uk-UKм'ясорибаводоростірецептуранапівфабрикатикотлетитехнологіязернопродукти пробудженіякість продукціїпрофілактичні продуктиmeatfishwater-plantsrecipesemi-finished productscutletstechnologygerminated wheat productsproduct qualitypreventive productsкафедра біотехнології і мікробіологіїкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівТехнологія виробництва котлет профілактичного призначення з водоростями цистозіра чорноморська та фукусArticle