Тоненька, Дар'я СергіївнаСтеценко, Наталія Олександрівна2024-05-072024-05-072024Тоненька, Д. Застосування концепції Zero-waste у харчових технологіях як ефективний метод охорони навколишнього середовища / Д. Тоненька, Н. Стеценко / Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 1. – С. 355.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43066Упровадження концепції Zero-waste є складовою частиною «зеленої» економіки, а у технологіях харчових продуктів – є важливим етапом у створенні стійкої та відповідальної системи харчування. Інновації у цій сфері спрямовані на ефективне використання ресурсів, на створення якісно нових продуктів, що відповідають вимогам сучасного ринку, запитам споживача та забезпечують захист довкілля. Концепція Zero-waste у технологіях харчових продуктів стає базовим необхідним принципом для розвитку європейського суспільства в умовах зростаючої екологічної свідомості. Вона сприяє інноваціям, стимулює економіку, формує усвідомленість серед споживачів і допомагає країнам забезпечувати стале та відповідальне господарюванняThe implementation of the Zero-waste concept is an integral part of the "green" economy, and in food technology, it is an important stage in the creation of a sustainable and responsible food system. Innovations in this area are aimed at efficient use of resources, at the creation of qualitatively new products that meet the requirements of the modern market, consumer requests and ensure environmental protection. The concept of Zero-waste in food technology is becoming a basic necessary principle for the development of European society in conditions of growing environmental awareness. It promotes innovation, stimulates the economy, creates awareness among consumers and helps countries to ensure sustainable and responsible managementukнульові відходихарчові технологіїохорона навколишнього середовищаекологізація виробництваекологічні інноваціїZero-wastefood technologiesenvironmental protectiongreening of productionecological innovationsкафедра технології оздоровчих продуктівкафедра екології та екоменеджментуЗастосування концепції Zero-waste у харчових технологіях як ефективний метод охорони навколишнього середовищаThesishttps://orcid.org/0000-0001-6710-024X