Застосування концепції Zero-waste у харчових технологіях як ефективний метод охорони навколишнього середовища - Тоненька, Дар'я Сергіївна; Стеценко, Наталія Олександрівна (My University, 2024)
Упровадження концепції Zero-waste є складовою частиною «зеленої» економіки, а у технологіях харчових продуктів – є важливим етапом у створенні стійкої та відповідальної системи харчування. Інновації у цій сфері спрямовані на ефективне використання ресурсів, на створення якісно нових продуктів, що відповідають вимогам сучасного ринку, запитам споживача та забезпечують захист довкілля. Концепція Zero-waste у технологіях харчових продуктів стає базовим необхідним принципом для розвитку європейського суспільства в умовах зростаючої екологічної свідомості. Вона сприяє інноваціям, стимулює економіку, формує усвідомленість серед споживачів і допомагає країнам забезпечувати стале та відповідальне господарювання

The implementation of the Zero-waste concept is an integral part of the "green" economy, and in food technology, it is an important stage in the creation of a sustainable and responsible food system. Innovations in this area are aimed at efficient use of resources, at the creation of qualitatively new products that meet the requirements of the modern market, consumer requests and ensure environmental protection. The concept of Zero-waste in food technology is becoming a basic necessary principle for the development of European society in conditions of growing environmental awareness. It promotes innovation, stimulates the economy, creates awareness among consumers and helps countries to ensure sustainable and responsible management
Keywords: нульові відходи; харчові технології; охорона навколишнього середовища; екологізація виробництва; екологічні інновації; Zero-waste; food technologies; environmental protection; greening of production; ecological innovations; кафедра технології оздоровчих продуктів; кафедра екології та екоменеджменту