Використання полину естрагону (Artemisia dracunculus L), у технологіях оздоровчих харчових продуктів - Полубенська, Coфiя Дмитpiвнa; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна (My University, 2024)
Нами проведено органолептичний аналіз трави полину естрагону. Досліджуваний вид зразка рослинної сировини – висушені тонкі пагони з листками; ширина листка 7-6 мм, довжина 50-80 мм; форма листка видовжена; стан поверхні – рівна, злегка опушена; колір від світло до темно зеленого; ароматно-пряний запах; смак пряний, приємний з легким відчуттям гіркоти. Досліджено вміст аскорбінової кислоти у свіжих та висушених зразках полину естрагону. Вміст вітаміну С складає, відповідно 174,42 та 144,51 мг %.Полин естрагон (Artemisia dracunculus L) є цінним джерелом біологічно активних сполук, зокрема, аскорбінової кислоти

We conducted an organoleptic analysis of tarragon wormwood. The researched type of plant material sample is dried thin shoots with leaves; leaf width 7-6 mm, length 50-80 mm; the shape of the leaf is elongated; surface condition – smooth, slightly pubescent; color from light to dark green; aromatic-spicy smell; the taste is spicy, pleasant with a slight feeling of bitterness. The content of ascorbic acid in fresh and dried tarragon wormwood samples was studied. The content of vitamin C is 174.42 and 144.51 mg%, respectively. Tarragon wormwood (Artemisia dracunculus L) is a valuable source of biologically active compounds, in particular, ascorbic acid
Keywords: полин; vitamin C; тархун; естрагон; пагони; вітамін С; органолептичний аналіз; кафедра технології оздоровчих продуктів; tarragon; shoots; Artemisia dracunculus; organoleptic analysis