Семантико-стилістичні вияви мовної метафори у малій прозі Марії Матіос - Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2012)
Стаття присвячена дослідженню структури та стилістичних функцій мовної метафори в малій прозі Марії Матіос. Визначено типи метафоричних конструкцій, з'ясовано інвентар словотворчих засобів, проаналізовано стилістичні функції мовної метафори в художньому тексті малої прози письменниці.

Article is devoted to the study of structure and stylistic features of linguistic metaphors in small prose of Maria Matios. Different types of metaforical constructions are defined, inventory of derivational is found out, stylistic features of the linguistic metaphors are analyzed in small prose of writer.
Keywords: стилістичні функції; мовна метафора; словотвірна структура; stylistic features; linguistic metaphor; derivational structure; кафедра гуманітарних дисциплін