Дослідження впливу попереднього теплового оброблення капусти білокачанної на якість сушіння - Коваль, Марина Олександрівна; Шутюк, Віталій Володимирович (My University, 2019)
У роботі наведено дослідження попереднього теплового оброблення капусти білокачанної перед сушінням. Встановлено що бланшування різними способами капусти білокачанної значно скорочує термін її конвективного сушіння. Але після тримісячного зберігання сушеної капусти краще зберігають колір зразки бланшовані мікрохвильовим випромінюванням тривалістю 120 с. The study presents a preliminary heat treatment of white cabbage before drying. It is established that blanching of cabbage in different ways significantly shortens the term of its convective drying. But after three months of storage of dried cabbage it is better to preserve the color of the samples blanched by microwave radiation lasting 120 s.
Keywords: капуста білокачанна; бланшування; сушіння; cabbage; blanching; drying; кафедра технології консервування