Використання продуктів переробки вівса в хлібопеченні - Зверевич, Ольга Сергіївна; Щур, Раїса Володимирівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Янюк, Тетяна Іванівна (My University, 2015)
Стаття присвячена дослідженню впливу вівсяного концентрату на харчову цінність та показники якості хліба з борошна пшеничного першого сорту, а також на можливість подовження термінів його зберігання. Встановлено, що додавання вівсяного концентрату сприяє сповільненню процесу черствіння хліба та підвищує його харчову цінність. The article investigates the effect of oat concentrate on nutritional value and quality parameters of bread from wheat flour of the first grade, as well as on the possibility of extending the shelf life of him. It was found that the addition of oat concentrate helps slow the staling process of bread and increases its nutritional value.
Keywords: овес; вівсяний концентрат; дріжджі; білок; черствіння; клітковини; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; кафедра технології зберігання і переробки зерна; oats; oats concentrate; yeast; protein; staling; cellulose