Стійкість комплексів металів з краун-етерами - Свириденко, О. П.; Терещук, Олена Олександрівна; Кроніковський, Олег Ігоревич (My University, 2013)
Розглянуто вплив ряду факторів на комплексоутворення катіонів металів з краун-ефірами. Встановлена кореляція між цими факторами та величинами констант стійкості і констант екстракції різнолігандних комплексів рядом органічних розчинників. Reviewed the influence of several factors on the complexation of metal cations with crown ethers. Installed the correlation between these factors and the values of the constants of stability and the constants of ternary complexes extraction number of organic solvents.
Keywords: поліетери; катіони металів; комплексоутворення; кафедра харчової хімії; polyethers; metal cations; complexation