Гунько, Н. О.2013-07-112013-07-112013Гунько, Н. О. Напрями екологічної реструктуризації підприємств цукрової промисловості України / Н. О. Гунько // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2013. – № 49. – С. 66–70.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/9066В статті розглянуто основні екологічні проблеми України, підприємств харчової промисловості та підприємств цукрової галузі. Досліджено основні економічні проблеми, які впливають на екологізацію виробництва. Сформульовано основні проблеми підприємств цукрової промисловості, які впливають на погіршення екологічної ситуації. Основними з яких є: висока матеріаломісткість виробництва, використання фізично та морально застарілого обладнання та технологій, відсутність очисних споруд. Досліджено фактори, які впливають на випуск екологічно чистої продукції цукрової промисловості. Сформовано основні напрями екологічної реструктуризації підприємств цукрової галузі. The article examines the main environmental problems of Ukraine, of the enterprises of food industry and enterprises of sugar industry of Ukraine. Сonsidered the basic economic problems that affect the cleaner production. Formulated the basic problems of sugar industry that affect environmental degradation. The main of them are: high material production, use of physically and morally obsolete equipment and technology, lack of treatment facilities. Research the factors that affect the production of environmentally products of the sugar industry. Formed main areas of ecological restructuring of sugar industry.otherцукрова промисловістьекологічні проблемиекологічна реструктуризаціяsugar industryenvironmental restructuringenvironmental problemsНапрями екологічної реструктуризації підприємств цукрової промисловості УкраїниArticle