Yushchenko (Gonchar), NataliaRadzievska, IrinaBelemets, Tatiana2017-11-272017-11-272016Yushchenko, N. Enriching fat component for cultured milk foods based on natural vegetable oils / N. Yushchenko, I. Radzievskaya, T. Belemets // Food Science for Well-being : 8th Central European Congress on Food 2016. – Kyiv : NUFT. – 2016. – P. 148.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26207Cultured milk foods should be consumed daily, because they include due to high food and biological value. Admittedly, milk fat contains 60...65% SFA, in the proportion of SFA to UFA are about — 0.5, in contrast to the «ideal fat» — 0.7...0.8. Therefore, the development of components for enriching fat cultured milk foods, as a source of unsaturated fatty acids, is the actual task of researches.enжировой компонентрослинні жиринатуральні рослинні оліїжировой компонентрастительные жирынатуральные растительные маслаfat componentvegetable fatsnatural vegetable oilsкафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра біотехнології і мікробіологіїEnriching fat component for cultured milk foods based on natural vegetable oilsOther