Гедзюк, Вікторія ОлександрівнаСтеценко, Наталія Олександрівна2020-06-162020-06-162020Гедзюк, В. Дослідження змін біохімічного складу плодів абрикосу, призначених для виробництва замороженого десерту оздоровчого призначення / В. Гедзюк, Н. Стеценко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – Ч. 1. – С. 24.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31379Встановлено, що плоди абрикосу містять комплекс речовин-антиоксидантів, які будуть забезпечувати оздоровчі властивості абрикосового сорбету. У процесі зберігання сировини у замороженому стані протягом 1 місяця втрати β-каротину склали 10,7%, аскорбінової кислоти – 14,0%, а фенольних сполук – 22,8%. Отже, спосіб консервування сировини заморожуванням забезпечує високу біологічну цінність плодів абрикосу. It is established that apricot fruits contain a complex of antioxidants that will provide health properties of apricot sorbet. During the storage of raw materials in the frozen state for 1 month, the loss of β-carotene was 10.7%, ascorbic acid - 14.0%, and phenolic compounds - 22.8%. Therefore, the method of preserving raw materials by freezing provides a high biological value of apricot fruit.otherзаморожений десертсорбетплоди абрикосубіохімічний складоздоровчий харчовий продуктfrozen dessertsorbetapricot fruitbiochemical compositionhealthy foodкафедра технології оздоровчих продуктівДослідження змін біохімічного складу плодів абрикосу, призначених для виробництва замороженого десерту оздоровчого призначенняThesis