Коцюбанський, Андрій МиколайовичМирончук, Валерій Григорович2012-12-122012-12-122012Коцюбанський, А. М. Визначения ефективної величини початкового сиропу вакуум-апаратiв для уварювання цукрового утфелю / В. Г. Мирончук, А. М. Коцюбанський // Ukrainian Food Journal. – 2012. - № 1. - С. 81–85.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4237У статтi проаналiзовано вплив початкового сиропу на якiснi характеристики утфелю на пракладi двох конструкцій вакуум-апаратiв ВМА 600 та ВАМЦ-600. Проведено дослiдження впливу та знаходження рацiональної величини початкового сиропу з застосуванням розробленої iмiтацiйної моделi роботи вакуум-апарату. Проведенi обчислювальнi експерименти показали, що величина початкового сиропу повинна ставовити 30-33%. Збільшення величини початкового сиропу не дозволяє отримати якiсний утфель внаслідок обмеженого об’єму вакуум-апарату i змушує здiйснювати доварювання утфелю, а зменшення нижче 30% не задовольняс з умов текучості утфелю. The article analyzes the influence of the initial syrup on qualitative characteristics of the massecuite by the example of two designs of vacuum pans: BMA-600 and BAMЦ-600. The study of the effect and find a rational of the initial syrup usiug the developed simulation model of the vacuum pan. The performed computer experiments have shown that the magnitude of the initial syrup should be 30-33%. The increase of the initial syrup does not allow to obtain high-quality massecuite due to the limited amount of vacuum pan and a decrease below 30% does not satisfy the condtions of flow of massecuite.otherвакуум-апаратутфелькристалізаціяпочатковий сиропкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуваннякафедра мехатроніки та пакувальної технікиvacuum panmassecuitecrystallizationinitial syrupВизначения ефективної величини початкового сиропу вакуум-апаратiв для уварювання цукрового утфелюArticle