Маркетинговые основы формирования сбалансированного товарного портфеля - Капинус, Лариса Васильевна; Крайнюченко (Форноляк), Ольга Федосеевна; Скригун, Наталья Петровна (My University, 2014)
У монографії викладено важливі маркетингові аспекти аналізу, вдосконалення та формування оптимально збалансованого товарного асортименту та номенклатури продукції підприємств, що передбачають розробку теоретичних і методичних основ дослідження та створення товарного портфеля, включаючи використання цінових факторів. Запропоновано методичний підхід до аналізу та інтерпретації результатів оцінки структури асортименту продукції, отриманих на основі застосування найбільш розповсюджених методів дослідження продуктового портфеля. Розроблено критерії для оцінки ступеня збалансованості товарного асортименту за його структурою. А також розглянуті питання визначення впливу та обліку цінових факторів, що використовуються при формуванні збалансованого та оптимального товарного портфеля промислового підприємства. This monograph presents the important marketing aspects of the analysis, development and formation optimally balanced product mix and product mix of enterprises, providing the development of theoretical and methodological bases of research and the creation of product portfolio, including the use of pricing factors. The methodical approach to the analysis and interpretation of the results of the evaluation product mix derived from the application of the most common methods of research product portfolio. Developed criteria for assessing the balance of the product range on its structure. As well as the issues and determine the effect of excluding cost factors used in making balanced and optimal product portfolio of industrial enterprise.
Keywords: товар; продукция; товарный портфель; методы анализа товарного портфеля; сбалансированность товарного портфеля; ценовые факторы; goods; production; product portfolio; methods of analysis of commodity portfolio; balanced product portfolio; price factors; кафедра маркетингу