Проектування харчового продукту за біологічною цінністю - Коваль, Ольга Андріївна; Гуць, Віктор Степанович (My University, 2021)
Запропоновано оцінити формули харчових продуктів за білковим компонентом, для чого вони розробили математичну модель для прогнозування стану матеріальної системи шляхом аналізу швидкості амінокислот, взявши за основу відомі профілограми сенсорної оцінки якість продукту в залежності від обраного показника нормованого відхилення норми амінокислот від ідеальної.
Keywords: біологічна цінність; математична модель; амінокислотний склад; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції