Формування стратегічних пріоритетів розвитку підприємства - Бєлова, Тетяна Геннадіївна (My University, 2024)
Обґрунтовано необхідність складання карти стратегічних дій. Описано складові стратегічної карти. Доведено доцільність формулювання місії підприємства, його цінностей та бачення. Охарактеризована фінансова складова стратегічної карти. Розглянуто клієнтська складова стратегічної карти та її мета. Наведено види клієнтів підприємства. У внутрішній складовій показано, яким чином підприємство забезпечує вимогу кожного з типів споживачів у клієнтській складовій. Висвітлено складова навчання та розвитку. Доведено, що всі чотири складові стратегічної карти пов’язані між собою та є основою для формування стратегічним пріоритетів розвитку компанії

The necessity of drawing up a map of strategic actions is substantiated. The components of the strategic map are described. The expediency of formulating the mission of the enterprise, its values and vision has been proven. The financial component of the strategic map is characterized. The client component of the strategic map and its purpose are considered. Types of customers of the enterprise are given. The internal component shows how the company meets the requirements of each type of consumer in the client component. The component of training and development is highlighted. It has been proven that all four components of the strategic map are interconnected and are the basis for forming the strategic priorities of the company's development
Keywords: стратегічні пріоритети; розвиток підприємства; карта стратегічних дій; місія підприємства; цінності підприємства; strategic priorities; enterprise development; map of strategic actions; mission of the enterprise; enterprise values; кафедра маркетингу