Гнатюк, К.Заєць, Віра АнатоліївнаСолдатенко, Ольга Олександрівна2013-09-272013-09-272007Гнатюк, К. Організація харчування населення в умовах забруднення навколишнього середовища радіонуклідами / В. А. Заєць, О. О. Солдатенко, К. Гнатюк : Матеріали 73-ї наукової конференції молодих вчених, аспірантів і студентів. - К.: НУХТ, 2007. - Ч. І. - С. 138.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/9945Ступінь радіаційної небезпеки для населення визначається кількістю і складом радіонуклідів, викинутих у зовнішнє середовище, відстанню від місця аварії до населених пунктів, метрологічними умовами та порою року під час аварії. Радіоактивні речовини забруднюють сільськогосподарські рослини і урожай, які через це можуть стати непридатними для використання в їжу людям і на корм тваринам. The degree of radiation danger for a population is determined by an amount and composition of radionuclidess thrown out in an environment, by distance from the scene of accident to the settlements, metrology terms and season during an accident. Radionuclidess contaminate agricultural plants and harvest, that from it can become useless for the use in a meal to the people and on a feed to the animals.otherрадіаційна небезпекарадіоактивні речовинизабрудненістьradiation dangerradionuclidessmuddinessкафедра екологічної безпеки та охорони праціОрганізація харчування населення в умовах забруднення навколишнього середовища радіонуклідамиThesis