Удосконалення технології паштету для спеціального харчування - Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Медяник, Марія Олександрівна (My University, 2021)
Використання рослинної сировини у виробництві м'ясних продуктів дозволяє не тільки збагатити їх функціональними інгредієнтами, підвищити засвоюваність, а й отримати продукти, що відповідають фізіологічним нормам харчування. Основною сировиною для м'ясного паштету було обрано м'ясо птиці і куряча печінка. З метою збагачення розробленого продукту β-каротином і харчовими волокнами, надання йому функціональних властивостей в рецептуру вносили гарбузовий сік та дієтичну добавку на основі клітковини ядер волоського горіха The use of vegetable raw materials in the production of meat products allows not only to enrich them with functional ingredients, increase digestibility, but also to obtain products that meet physiological standards of nutrition. Poultry and chicken liver were chosen as the main raw materials for meat pate. In order to enrich the developed product with β-carotene and dietary fiber, giving it functional properties, pumpkin juice and a dietary supplement based on the fiber of walnut kernels were added to the recipe.
Keywords: м’ясо птиці; м’ясні паштети; спеціальне харчування; poultry; meat pate; special food; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів