Використання різних методів розрахунку середніх значень при встановленні рейтингу інноваційних ідей - Безпалько, Олена Вікторівна; Соломянюк, Наталія Миколаївна (My University, 2007)
Розглянуто питання використання різних методів розрахунку середніх значень при опрацюванні даних експертних опитувань. На прикладі встановлення рейтингу інноваційних ідей доведена доцільність використання методу медіан для розрахунку середніх балів експертів. The question of the use of different methods of calculation average values in data processing expert interviews. For example, are ranked innovative ideas proved the feasibility of using the method for calculating the average median scores of experts.
Keywords: експертні опитування; метод середніх арифметичних; метод медіан; узгодженість думок; рейтинг інноваційних ідей; expert interviews; method of arithmetic; method of medians; consistency of thought; rating of innovative idea; кафедра економіки праці та менеджменту; кафедра маркетингу