Теплова обробка насіння льону як фактор поліпшення його технологічних властивостей - Янюк, Тетяна Іванівна; Корж, Тамара Володимирівна; Потапчук, Ірина Володимирівна (My University, 2014)
Екологічні проблеми сучасного навколишнього середовища створює додаткове навантаження на організм, а саме на систему антиоксидантного захисту та імунологічної його резистентності. Недостаток мікроелементів в грунті через біохімічні харчові ланцюжки формує аналогічний недостаток мінеральних речовин в харчовому раціоні людини. Оптимізація вітамінного та мінерального забезпечення населення є дуже важливим фактором подтримуванняя здоров'я та працездатності. Встановлено, що ліквідація в харчуванні дефіциту мінеральних речовин знижує тривалість захворювань в 2-3 рази, загальну захворюваність - на 20-30 %. В цій ситуації актуальним є створення нових технологій та асортименту функціональних продуктів харчування, які є ефективним способом забезпечення організму людини необхідною кількістю потрібних інгредієнтів та мікронутрієнтів, які не потребують зміни привичного харчового раціону та способу життя. Ecological problems of the modern environment creates additional stress on the body, namely the antioxidant defense system and its immunological resistance. Lack of trace elements in the soil through biochemical food chain creates a similar lack of minerals in the diet of man. Optimization of vitamin and mineral maintenance of the population is an important factor podtrymuvannyaya health and performance. Established that the elimination of nutritional deficiency of mineral substances reduces the duration of illness by 2-3 times, the overall incidence - the 20-30%. This situation is urgent development of new technologies and range functional foods, which is an effective way to ensure human body the necessary number of necessary ingredients and micronutrients that do not require changes pryvychnoho diet and lifestyle.
Keywords: навколишне середовище; мікроелементи; насіння льону; environment; minerals; flax seeds; кафедра технології зберігання і переробки зерна