Солошенко, Катерина ИгоревнаЛыч, Инна ВалентиновнаВолошина, Ирина Николаевна2024-11-182020Солошенко, К. Биотехнологические особенности получения функциональных продуктов из козьего молока / К. Солошенко, И. Лыч, И. Волошина // Современные проблемы генетики, геномики и биотехнологии : материалы V Республиканской научной конференции, 15 августа 2020 г., Ташкент, Узбекистан. – 2020. – С. 274–275.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45810Сьогодні актуальним є виготовлення ферментованих молочних продуктів з козиного молока. Це наприклад сир, кефір, йогурт. Функціональні продукти з козиного молока мають захисний ефект при ураженні кишківника. При їх виробництві використовують молочнокислі бактерії Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus, L. rhamnosus, L. delbrueckii ssp. bulgaricus тощо.Production of fermented dairy products from goat's milk is relevant today. This is, for example, cheese, kefir, yogurt. Functional goat's milk products have a protective effect in case of intestinal damage. Lactic acid bacteria Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus, L. rhamnosus, L. delbrueckii ssp bulgaricus etc are used in their production.ruкафедра біотехнології і мікробіологіїкозине молокоферментовані молочні продуктийогурткефірgoat milkfermented milk productsyogurtkefirБиотехнологические особенности получения функциональных продуктов из козьего молокаThesis