Збагачення хлібобулочних виробів для хворих на діабет функціональними інгредієнтами - Дробот, Віра Іванівна; Місечко, Наталія Орестівна; Бондаренко, Юлія Вікторівна; Приходько, Юлія Сергіївна (My University, 2013)
Стаття присвячена проблемі зниження глікемічного індексу хлібобулочних виробів для хворих на діабет. В матеріалах статті обґрунтована необхідність збагачення хліба функціональними інгредієнтами з низьким глікемічним індексом та високою фізіологічною активністю поряд із заміною в їх рецептурі цукру. Доведена доцільність збагачення хлібобулочних виробів з замінниками цукру (фруктозою, лактулозою) пшеничними висівками, сухою пшеничною клейковиною, соєвою олією, йодованою сіллю, що містять функціональні інгредієнти, які покращують спектр фізіологічних властивостей цих виробів.
Keywords: хлібобулочні вироби; діабет; функціональні інгредієнти; глікемічний індекс; харчові волокна; хлебобулочные изделия; диабет; функциональные ингредиенты; гликемический индекс; пищевые волокна; bakery; diabetes; functional ingredients; glycemic index; dietary fiber; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів