Дробот, Віра ІванівнаМісечко, Наталія ОрестівнаБондаренко, Юлія ВікторівнаПриходько, Юлія Сергіївна2014-06-202014-06-202013Збагачення хлібобулочних виробів для хворих на діабет функціональними інгредієнтами / В. І. Дробот, Н. О. Місечко, Ю. В. Бондаренко, Ю. С. Приходько // Хранение и переработка зерна. – 2013. – № 11. – С. 44-45.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15367Стаття присвячена проблемі зниження глікемічного індексу хлібобулочних виробів для хворих на діабет. В матеріалах статті обґрунтована необхідність збагачення хліба функціональними інгредієнтами з низьким глікемічним індексом та високою фізіологічною активністю поряд із заміною в їх рецептурі цукру. Доведена доцільність збагачення хлібобулочних виробів з замінниками цукру (фруктозою, лактулозою) пшеничними висівками, сухою пшеничною клейковиною, соєвою олією, йодованою сіллю, що містять функціональні інгредієнти, які покращують спектр фізіологічних властивостей цих виробів.uk-UKхлібобулочні виробидіабетфункціональні інгредієнтиглікемічний індексхарчові волокнахлебобулочные изделиядиабетфункциональные ингредиентыгликемический индекспищевые волокнаbakerydiabetesfunctional ingredientsglycemic indexdietary fiberкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівЗбагачення хлібобулочних виробів для хворих на діабет функціональними інгредієнтамиArticle