Студент як суб’єкт самовизначення - Нікітіна, Ірина Всеволодівна (My University, 2003)
Стаття присвячена дослідженню психологічних особливостей суб'єктного самовизначення особистості в період повноліття в умо¬вах вищого навчального закладу. Аналізуються та визначаються психологічні фактори та детермінанти про¬цесу самовизначення особистості з метою його оптимізації та розробки практичних рекомендацій щодо його психолого-педагогічного забезпечення.

To research psychological characteristics of subjective self-identity during adulthood in the conditions of university. Analyzed and determined the psychological factors and determinants of process self-identity with the goal of optimizing and developing practical recommendations for psychological and pedagogical support.
Keywords: самовизначення; self-determination; самоствердження; життєва стратегія; ціннісно-смислові орієнтації; самореалізація; самоприйняття; life strategy; value-semantic orientation; self-realization; self-acceptance; кафедра гуманітарних дисциплін