Дорохович, Антонелла МиколаївнаЯременко, Оксана Михайлівна2016-05-112016-05-112008Дорохович, А. М. Дослідження сорбційних і десорбційних процесів у здобному печиві на цукрі та цукрозамінниках / А. М. Дорохович, О. М. Яременко // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2008. – № 06 (43). – С. 15-17.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/23142Стаття присвячена дослідженням впливу цукрозамінників на сорбційно-десорбційні процеси, що відбуваються при зберіганні здобного печива. Досліджено також зміну активності води та структурні характеристики зразків здобного печива, що містять у своєму складі цукрозамінники, що дозволило прогнозувати терміни їх зберігання. The article investigates the impact of sweeteners on sorption and adsorption processes occurring during storage butter biscuits. Also investigated the change of water activity and structural characteristics of samples of butter biscuits containing sweeteners in its composition, allowing to predict the timing of storage.uk-UKздобне печивоцукрозамінникитерміни зберіганняізотерми сорбціїактивність водикафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівbutter cookiessweetenersshelf lifesorption isothermwater activityДослідження сорбційних і десорбційних процесів у здобному печиві на цукрі та цукрозамінникахArticle