Аналіз ринку вітчизняних рибних пресервів в Україні - Король, Руслан Іванович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна (My University, 2022)
Проаналізовано асортимент та виробників пресервів в Україні. Найбільший асортимент являють собою вироби з оселедця в різних соусах та заливках. Останнім часом на ринку з’явилися пресерви філе та філе-шматочки з лосося й сьомги, з варених, копчених та маринованих мідій кальмарів, креветок та у вигляді коктейлів.

The assortment and manufacturers of preserves in Ukraine were analyzed. Herring products in various sauces and fillings are the largest assortment. Recently, preserved fillets and fillet-pieces of salmon and salmon, boiled, smoked and marinated mussels, squids, shrimps and in the form of cocktails have appeared on the market.
Keywords: кафедра технології консервування; пресерви; квасоля; пюре; харчова цінність; preserves; beans; puree; nutritional value