Оцінка середньої товщини шару міжкристального розчину на полідисперсних кристалах цукру в процесі центрифугування цукрових утфелів - Мирончук, Валерій Григорович; Підгорний, Володимир Васильович; Кузьменко, Борис Володимирович (My University, 2014)
Розглянуто вплив полідисперсності кристалів цукру в утфелі на товщину шару міжкристалевого розчину, що залишається на поверхні кристалів після його відділення в процесі відцентрового фільтрування на центрифугах. Від товщини цього шару залежить кількість води необхідної для промивання кристалів цукру. Запропоновані математична залежність для визначення маси залишкового міжкристалевого розчину на поверхні кристалів цукру після відділення від цукрового утфеля першого відтоку на центрифузі. The study focuses on the influence of sugar crystal polydispersity in massecuite on the interstitial liquor density that is left on the crystal surface after its separating in the result of centripetal and centrifugal filtering. This layer density determines water quantity required to wash sugar crystals. The study suggests a mathematical relation to calculate the mass of the residual interstitial liquor on the surface of sugar crystals after centrifugation separating of the first runoff from massecuite.
Keywords: кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; полідисперсність; центрифугування; кристал; утфель; centrifugation; crystal; massecuite; polydispersity