Інтенсифікація сушіння яблучних вичавок та удоско- налення процесів їх промислового використання - Веселовська, Таїсія Євгеніївна (My University, 2010)
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спе- ціальністю 05.18.12 – процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фар- мацевтичних виробництв. - Національний університет харчових технологій, Київ, 2010. Дисертаційна робота присвячена дослідженню фізико-хімічних властивос- тей та структурних особливостей яблучних вичавок як об’єкту сушіння, експери- ментальному дослідженню кінетики процесу сушіння яблучних вичавок при тер- морадіаційному енергопідведенні, розробленню найбільш ефективної конструкції ІЧ-сушарки. Thesis to pursue a scientific degree of Candidate of Technical Sciences in specialty 05.18.12 – processes and equipment of food, microbiological and pharmaceutical productions. – National University of Food Technologies, Kyiv, 2010. The thesis is dedicated to the study of physical and chemical properties and structural peculiarities of apple pomace as a drying subject, to experimental research of kinetic properties of apple pomace drying with electric radiant heating, and to develop the most efficient design of IR-dryer.
Keywords: яблучні вичавки; інфрачервоне випромінювання; вологовміст; сушарка з терморадіаційним енергопідведенням; інтенсифікація; порошок з яблучних вичавок; pomace; infrared radiation; moisture content; intensification; apple pomace powder; radiant heating oven