Вивчення структурно-механічних і фізичних властивостей драглеподібних систем комплексів структуроутворювачів - Соколовська, Ірина Олександрівна; Труш, Аліна (My University, 2014)
Аналіз вивчених фізичних і структурно-механічних характеристик драглів та гелів дослідних комплексів структуроутворювачів дозволяє говорити про їх пружньо-пластичні характеристики. При цьому, гелі більш пластичні і м'які, а драглі мають виражені пружні властивості. При додаванні альгінату до пектинів підвищуються температури застигання і плавлення драглів, їх пружність.
Keywords: гелі; драглі; структуроутворювач; альгінати; jelly; alginates; gels; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів