Соколовська, Ірина ОлександрівнаТруш, Аліна2014-07-112014-07-112014Соколовська, І. Вивчення структурно-механічних і фізичних властивостей драглеподібних систем комплексів структуроутворювачів / І. Соколовська, А. Труш // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – Київ : НУХТ, 2014. – Ч. 1. – С. 223-224.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/16083Аналіз вивчених фізичних і структурно-механічних характеристик драглів та гелів дослідних комплексів структуроутворювачів дозволяє говорити про їх пружньо-пластичні характеристики. При цьому, гелі більш пластичні і м'які, а драглі мають виражені пружні властивості. При додаванні альгінату до пектинів підвищуються температури застигання і плавлення драглів, їх пружність.uk-UKгелідрагліструктуроутворювачіальгінатиjellyalginategelsкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівВивчення структурно-механічних і фізичних властивостей драглеподібних систем комплексів структуроутворювачівOther