Розвиток земельних відносин в Україні після проголошення незалежності (1992-2000 рр.) - Суліменко, Олександр Григорович; Данкевич, Андрій Євгенович (My University, 2001)
Висвітлено особливості формування орендної плати земель в агроформуваннях ринкового типу. Визначено переваги, недоліки, причини та фактори, під впливом яких відбувається її розвиток. Розроблено напрями удосконалення орендних земельних відносин. Запропоновано шляхи оптимізації умов орендних угод.

Features of land rent formation in market-type agricultural formations are highlighted. The advantages, disadvantages, reasons and factors influencing its development are determined. Directions for improving leased land relations have been developed. Ways to optimize the terms of lease agreements are proposed.
Keywords: кафедра економіки і права; орендні земельні відносини; земельна частка (пай); земельна ділянка; орендна плата; термін оренди; форми виплати орендної плати; leased land relations; land share (share); land plot; rent; lease term; forms of rent payment