Спосіб одержання солоду (Деклараційний патент на винахід № 59314) - Стабнікова, Олена Всеволодівна; Іванов, Володимир Миколайович; Хіврич, Борис Іванович; Антонюк, Марія Миколаївна (My University, 2003)
Спосіб одержання солоду, що включає миття зерна, його почергове повітряно-водяне замочування, пророщування та сушіння, який відрізняється тим, що замочування зерна проводять у розчині селену з концентрацією від 1,7 до 3,2 мкг/мл до вмісту селену у солоді від 15 до 28 мкг/г сухого зерна.
Keywords: солод; пророщування; селен; malt; germinating; selenium; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства