Розвиток творчих здібностей студентів в умовах модульно-рейтингового навчання: психологічний аспект - Нікітіна, Ірина Всеволодівна (My University, 2005)
У статті наводиться психолого-педагогічний аналіз модульно-рейтингової системи організації навчального процесу, показані деякі оптимальні засоби розвитку творчого потенціалу студентів в умовах стандартизації освіти згідно вимог Болонського процесу. Особливий акцент зроблено на ефективності спільного продукування викладачем і студентами творчих інтелектуальних способів вирішення нестандартних стуацій професійної діяльності. Особлива увага приділяється ролі та психолого-педагогічній компетенції сучасного викладача у вирішенні суперечності між стандартизацією навчальної діяльності та створенням творчого середовища для самореалізації індівдуальних можливостей кожного студента.

This article is a psycho-pedagogical analysis module-rating system to learn, shows some the best means of students' creative potential in terms of standardization of education under the Bologna process. Particular emphasis is placed on the effectiveness of the joint production of teaching students creative and intelligent solutions to unusual stuatsiy profession. Particular attention is paid to the role of psychological and pedagogical competence of teachers in addressing contemporary conflict between standardization of training activities and the creation of creative environment for self indivdualnyh capabilities of each student.
Keywords: творчі здібності; creativity; модульно-рейтингове навчання; творче середовище; інтелектуальні можливості; освітні стандарти; module-rating training; creative environment; intellectual capacity; educational standards; кафедра гуманітарних дисциплін