Стимулювання продуктивності праці на туристичних підприємствах - Візерська, Марія Сергіївна; Бартош, Лариса Павлівна (My University, 2015)
Підвищення продуктивності праці є важливою складовою частиною системи менеджменту будь-якого підприємства, адже це безпосередньо впливає на його фінансові результати. В сучасних умовах ринкової економіки праця людей орієнтована на отримання прибутку та власне збагачення, а не на отримання позитивного результату діяльності підприємства вцілому. Основне завдання стимулювання полягає у розробці ефективних інструментів впливу на персонал та зацікавленні його у праці задля задоволення потреб підприємства, а не тільки своїх власних. Такими інструментами є низка методів і способів підвищення продуктивності праці. --- Increasing labor productivity is an important part of the management system of any enterprise, since it directly affects its financial results. In today's conditions of a market economy, people's work is geared to profit and the enrichment itself, rather than a positive result of the enterprise's activity in the whole. The main task of the stimulus is to develop effective tools for influencing the staff and his interest in work in order to meet the needs of the enterprise, and not only their own. Such tools include a number of methods and ways to increase productivity.
Keywords: туризм; стимулювання праці; мотивація; система винагород; система стимулів; працівник; працівник в туризмі; стимулювання працівників в туризмі; продуктивність праці; labor stimulation; motivation; motiv; tourism; system of rewards; system of stimulation; employee; worker in tourism; employee in tourism; encouraging employees in tourism; productivity; stimulation employees in tourism; кафедра туристичного та готельного бізнесу