Українська енергетика в глобальному середовищі - Кобилянська, Людмила Миколаївна (My University, 2006)
Стаття присвячена глобальному вимірюванню енергетичної складової національного потенціалу України. Базові методологічні підходи сучасної американської політико-стратегічної думки об'єднані з підходами міжнародної економічної науки. Розглянуто основні економічні, технологічні, міжнародно-політичні проблеми прагнення України до енергетичної незалежності. This article is devoted to the global dimantion of energy component of ukrainian’s national power. The basic methodological approaches of the modern american political-strategic thought is united here with international economics approaches.The main economic, technological, international-political problems of ukrainian search for independence in the field of energy are regarded.
Keywords: електроенергія; electricity; енергетичне постачання; енергетичні ресурси; енергетична стратегія; power supply; energy resources; energy strategy