Противірусна дія наночасток біогенного походження - Лазюка, Юлія Володимирівна; Скроцька, Оксана Ігорівна (My University, 2021)
Однією з перспективних галузей використання наночастинок є противірусна терапія. Наприклад, наночастки срібла, золота, титану, силіцію та купруму успішно застосовують проти вірусів гепатиту В (HBV), H3N2 та H1N1, ВІЛ-1, вірусу простого герпесу, везикулярного стоматиту, ящура та вірусу денге ІІ типу. Біологічний синтез наноструктур такими біологічними агентами, як бактерії, гриби, актиноміцети та рослини є безпечним для довкілля і є альтернативою фізико-хімічним методам.
Keywords: вірус; противірусна дія; наночастинки; біогенний синтез; virus; antiviral action; nanoparticles; biogenic synthesis; кафедра біотехнології і мікробіології