Новий вид квасу дає змогу інтенсифікувати технологію, розширити асортимент напоїв - Прибильський, Віталій Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Косминський, Геннадій Іванович; Цед, Олена Олексіївна; Хотомцева, М.; Якиревич, Лідія Михайлівна (My University, 2003)
Мета даної роботи – вивчити можливості використання в квасному виробництві столових буряків. У першій серії дослідів визначили можливість внесення бурякового соку на стадії купажування квасу. На основі проведених досліджень розроблено й затверджено нормативно-технічну документацію квасу «Рубіновий», склад якого збагачено біологічно активними речовинами бурякового соку.

The aim of this work - explore the possibilities of use in the production of beet kvass. In the first series of experiments determined the possibility of making beet juice kvass blending stage. Based on the research developed and approved by regulatory and technical documentation kvass "Ruby" composition is enriched with biologically active substances of beet juice.
Keywords: біологічно активні речовини; оздоровчі напої; рослинна сировина; biologically active substances; health drinks; vegetable raw materials; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства