Прибильський, Віталій ЛеонідовичДомарецький, Віталій АфанасійовичКосминський, Геннадій ІвановичЦед, Олена ОлексіївнаХотомцева, М.Якиревич, Лідія Михайлівна2012-12-272012-12-272003Новий вид квасу дає змогу інтенсифікувати технологію, розширити асортимент напоїв / В. Л. Прибильський, В. А. Домарецький, Г. Космінський, О. Цед, М. Хотомцева, Л. Якиревич // Харчова і переробна промисловість. - 2003. - № 4. - С. 14-15.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5129Мета даної роботи – вивчити можливості використання в квасному виробництві столових буряків. У першій серії дослідів визначили можливість внесення бурякового соку на стадії купажування квасу. На основі проведених досліджень розроблено й затверджено нормативно-технічну документацію квасу «Рубіновий», склад якого збагачено біологічно активними речовинами бурякового соку.The aim of this work - explore the possibilities of use in the production of beet kvass. In the first series of experiments determined the possibility of making beet juice kvass blending stage. Based on the research developed and approved by regulatory and technical documentation kvass "Ruby" composition is enriched with biologically active substances of beet juice.otherбіологічно активні речовиниоздоровчі напоїрослинна сировинаbiologically active substanceshealth drinksvegetable raw materialsкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваНовий вид квасу дає змогу інтенсифікувати технологію, розширити асортимент напоївArticle