Горячова, О. О.Науменко, Ксенія Андріївна2012-12-282012-12-282010Горячова, О. О. Дослідження ароматичних властивостей сортових яблучних соків / О. О. Горячова, К. А. Науменко // Товари і ринки. - 2010. - № 1. - С. 133-138.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5149У статті представлені порівняльні дослідження ароматичних властивостей яблучних соків з сортів Антонівка звичайна, Кальвіль сніговий, Уелсі, Пепін шафранний, Мекінтош, Слава переможцям і Малинове оберландське, вирощених в Полтавській області. Для встановлення рівня якості дослідних зразків соків за ароматом застосовано сенсорні методи: диференційований метод із використанням балової оцінки та метод багатократних порівнянь. Кількість ароматичних речовин у сортових яблучних соках визначено методом газової хроматографії із застосуванням попереднього концентрування аромату. The comparison research of aromatic properties of apple juice from the grapes Antonovka ordinary, Calvil, Wells, Pepin saffron, Mekintosh, Glory to the winners and robin, grown in the Poltava region is presented in the article. For determining the level of quality prototypes juice sensory analysis methods applied: differentiated method using ball estimates and method of multiple comparisons. Quantity of aromatic substances in the variety of apple juice were determined by gas chromatography using a pre-concentration of flavor.uk-UKароматaromaароматичні речовинисенсорний аналізбалова оцінкахроматографіяяблучний сікaromatic substancessensory analysisball scorechromatographyapple juiceкафедра експертизи харчових продуктівДослідження ароматичних властивостей сортових яблучних соківArticle