Дослідження технологічних властивостей нативних та набухаючих видів крохмалю різного походження - Пічкур, Віталій Яковлевич; Лисий, Олександр Віталійович; Ковбаса, Володимир Миколайович (My University, 2014)
Екструдовані види крохмалю є найбільш оптимальними зразками для використання їх у продуктах де необхідно забезпечити високий вміст сухих речовин при рідких консистенціях (супи, приправи, інстант-напої). Також варто відмітити, що для загущування та в якості наповнювача в таких продуктах як пудинги, муси, киселі, креми доцільно використовувати крохмаль нативний і отриманий в умовах барабанної сушарки.
Keywords: крохмаль; структура; екструзія; набухаючий; вологотермічна обробка; starch; structure; extrusion; swelling; moistheat treatment; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; кафедра готельно-ресторанної справи