Розширення асортименту виробів функціонального призначення в закладах ресторанного господарства - Кирпіченкова, Оксана Миколаївна; Дочинець, Інга Вікторівна; Стахурська, Лілія Вацлавівна (My University, 2019)
Наведені дослідження щодо розробки нового виду здобного пісочного печива з додаванням конопляного шроту і конопляної олії. Дані добавки дозволять створити виріб функціонального призначення, збагачений харчовими волокнами, повноцінним білком, поліненасиченими жирними кислотами, вітамінами, мінеральними речовинамиприведены The article deals with the development of a new type of baking sand bar with the addition of hemp straw and hemp oil. The developed biscuits are enriched with a complete protein, chlorophyll, vitamins and minerals. Also, 100g of biscuits covers the daily human need in food fibers by 11-16% and satisfies the minimum need of an adult in polyunsaturated fatty acids. Thus developed the cookies have functional properties
Keywords: здобне печиво; конопляний шрот; конопляна олія; функціональний продукт; butter cookies; hemp straw; hemp oil; functional product; кафедра готельно-ресторанної справи