Кирпіченкова, Оксана МиколаївнаДочинець, Інга ВікторівнаСтахурська, Лілія Вацлавівна2019-12-092019-12-092019Кирпіченкова, О. М. Розширення асортименту виробів функціонального призначення в закладах ресторанного господарства / О. М. Кирпіченкова, І. В. Дочинець, Л. В. Стахурська // Modern scientific researches. – 2019. – Вип. 8. – С. 29–32.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30486Наведені дослідження щодо розробки нового виду здобного пісочного печива з додаванням конопляного шроту і конопляної олії. Дані добавки дозволять створити виріб функціонального призначення, збагачений харчовими волокнами, повноцінним білком, поліненасиченими жирними кислотами, вітамінами, мінеральними речовинамиприведены The article deals with the development of a new type of baking sand bar with the addition of hemp straw and hemp oil. The developed biscuits are enriched with a complete protein, chlorophyll, vitamins and minerals. Also, 100g of biscuits covers the daily human need in food fibers by 11-16% and satisfies the minimum need of an adult in polyunsaturated fatty acids. Thus developed the cookies have functional propertiesuk-UKздобне печивоконопляний шротконопляна оліяфункціональний продуктbutter cookieshemp strawhemp oilfunctional productкафедра готельно-ресторанної справиРозширення асортименту виробів функціонального призначення в закладах ресторанного господарстваArticle