Застосування теорії подібності в моделюванні прoцесу конвективно – терморадіаційного сушіння культивованих грибів - Малежик, Іван Федорович; Бурлака, Тетяна Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Деканський, Вадим Євгенійович (My University, 2017)
В основі даного методу лежить друга теорема Федермана - Бекінгема, що дає можливість обробки експериментальних даних у формі загального критеріального рівняння. Інтенсивність досліджуваного процесу сушіння визначають коефіцієнтом масовіддачі і коефіцієнтом тепловіддачі. В даному випадку надійним способом отримання структур критеріальних рівнянь є метод аналізу розмірностей. На основі його загальних принципів встановлюємо вид критеріального рівняння для розрахунку коефіцієнта массовіддачі і коефіцієнтом тепловіддачі.
Keywords: тепловіддача; сушіння; гриби; масовіддача; критеріальні рівняння; mass surrender; criterion equations; mushrooms; drying; eat transfer; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв