Напій березово-яблучний «Здоров’я плюс» - Папп, Еріка Вікторівна; Жеплінська, Марія Михайлівна (My University, 2012)
Патент України на корисну модель представляє собою опис формули корисної моделі, де відзначено корисність такого напою через можливість додавання до соку екстрактів звіробою та подорожника, що сприяє створенню напою з функціональними профілактично-лікувальними властивостями. Крім цього додавання фруктозного сиропу сприяє використання його людям, хворим на цукровий діабет. При цьому покращуються процеси дихальних шляхів, посилюється робота серцево-судинної системи. Напій діє як заспокійливий, антивірусний, антидепресивний засіб, а також розширюється асортимент консервної корисної продукції.The patent of Ukraine on an useful model presents by a soba description of formula of useful model, where the utility of such drink is marked through possibility of adding to juice of extracts of st-john's-wort and goose-grass that assists creation of drink with functional prophylactic-curative properties. Except this addition to syrup from fructose the use to his people, patients with promotes a diabetes mellitus. The processes of standard get better thus, work of the cardiovascular system increases. Drink operates as the, anti-virus, antidepressed depressant, and also the assortment of canning useful products broadens.
Keywords: напій березово-яблучний; екстракти звіробою та подорожника; фруктозний сироп; drink is birch-apple; extracts st-john's-wort and goose-grass; syrup from fructose; кафедра технології консервування