Барабанний класифікатор (Патент на корисну модель № 70063) - Якимчук, Микола Володимирович; Іванова, Людмила Іллівна (My University, 2012)
Барабанний класифікатор, який містить завантажувальний пристрій, встановлений з можливістю обертання барабан, виконаний із пруткових вібраційних елементів, розташованих по твірній барабана паралельно до його осі і з’єднаних з механізмом вібрації, кут нахилу осі барабана може бути змінним, який відрізняється тим, що перед барабаном, співвісно з ним, розташовано диск з отворами, в якості механізму вібрації використовують пневмоциліндри двосторонньої дії, через отвори диска пов’язані з прутковими елементами та з’єднані через розподільник циліндрів з контролером, який має програмне забезпечення закону вібрації, і з пристроєм регулювання зусилля втягування пруткових елементів, кожен з яких оснащено роликом, а в верхній частині барабана розміщено рухомий приводний ролик зі своїм приводом. Drum classifier that contains the boot device is set with the possibility of rotation of the drum is made of rod-shaped vibrating elements arranged in a drum generators parallel to its axis and connected to the mechanism of vibration, the angle of the axis of the drum can be variable, wherein that before drum coaxially with him, placed a disc with holes as the mechanism of vibration using Pneumatic double-acting through openings associated with the disc and rod-shaped elements are connected via a splitter cylinder with a controller that has the software law of vibration, and device control efforts retracting rod-shaped elements, each of which has a roller, and the top of the drum placed movable drive roller with his drive.
Keywords: класифікатор; classifier; пристрій; device; привід; drive; кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки