Навчальна комп`ютерна програма-тренажер „Deutsch nach Englisch“ як засіб формування плюрикультурної професійно орієнтованої комунікативної компетенції в діалогічному мовленні другою іноземною мовою у майбутніх фахівців сфери обслуговування - Бігич, О. Б.; Окопна, Яна Володимирівна (My University, 2010)
У статті розглядається структура та зміст авторської навчальної комп’ютерної програми-тринажера як засобу формування плюрикультурної професійно орієнтованої комунікативної компетенції в діалогічному мовленні другою іноземною мовою у майбутніх фахівців сфери обслуговування. Проаналізовано етапи формування плюрикультурної професійно орієнтованої комунікативної компетенції в діалогічному мовленні німецькою мовою після англійської, наведено приклади вправ, які майбутні фахівці готельно-ресторанної справи виконують з комп’ютерною підтримкою. В статье представлено описание структуры и содержания авторской обучающей компьютерной программы-тренажера как способа формирования плюрикультурной профессионально ориентированной коммуникативной компетенции в диалогической речи в будущих специалистов сферы обслуживания на втором иностранном языке. The article focuses on the structure and system of the author’s educational computer program-trainer for forming plural cultural job-related second language competence in dialogical speech for future specialists in the hotel and catering Industry. The stages of forming plural cultural job-related second foreign language competence in dialogical speech (German after English) have been analyzed. The examples of computer exercises for future specialists in the hotel and catering Industry have been given.
Keywords: діалогічне мовлення; друга іноземна мова; навчальна комп’ютерна програма-тренажер; професійно орієнтоване навчання; dialogical speech; second foreign language; educational computer program-trainer; job-related training; кафедра іноземних мов професійного спрямування